Hos VO2LAB tester, rådgiver og træner jeg folk på alle niveauer.

Om din målsætning er at løbe din første eller hurtigste 5km, at tabe 10kg eller tage 10kg på, at blive den bedste og stærkeste udgave af dig selv eller at få et præcist indblik i din krops tilstand, så kan jeg hjælpe dig.

Min teoretiske baggrund er human fysiologi, mens den praktiske er en blanding af triathlon, løb, styrketræning, fodbold, tennis, skiløb og meget andet. Jeg er en anelse konservativ i min tilgang til træningsplanlægning etc. og forholder mig mere til videnskab end til trends i kulørte blade og på Instagram/TikTok.   

Jeg forsøger at kombinere min videnskabelige baggrund med en realistisk og praktisk sans med fokus på og udgangspunkt i dine behov. Således er mit mål, at hver enkelt atlet/klient får individuel vejledning, hvad enten du træner to eller ti gange om ugen.

Min virksomhed bygger primært på 2 ben:

  • Sundhedstjek og kredsløbstest på Østerport Stadion i København Ø
  • Personlig Træning i Charlottehaven i Købehavn Ø

Derudover tilbyder jeg også foredrag samt tests/tjek af firmaer og grupper enten hos mig eller hos jer.

De seneste år har jeg i VO2LAB hjulpet virksomheder som Mærsk, Novo Nordisk, U- TURN, Sparta, Hellerup Roklub, Boldklubben B93, PowerHouse,
Ventriject, Elements Training (crossfit center), Ordnung, Precis Digital, Trafikstyrelsen, Laudpeople, diverse gymnasier og andre mindre firmaer og klubber.

Anders Spanggaard: VO2-tester, træningsfysiolog, personlig træner og foredragsholder

Uddannelsesbaggrund: Cand.scient. i Idræt fra Københavns Universitet

Som træner siden 2015 med en solid akademisk baggrund, er jeg en autoritet inden for personlig træning. Jeg er specialiseret i triatlon, løb, svømning (primært Open Water), cykling og styrketræning. Jeg anvender min indgående viden til at optimere atletens/klientens sundhed, velvære og performance.

Jeg arbejder dog i dag primært som specialist i VO2-testning inden for løb og cykling (og triatlon), en nøglekomponent for enhver seriøs atlet og ambitiøs motionist, der søger at maksimere sin præstation.

Uanset om du er løber, cykelrytter, triatlet eller engageret i anden motionsform/sport, vil du opleve, hvordan min specialiserede vurdering, på baggrund af tests, kan optimere din træning og præstationer.

Faglige Færdigheder:

  • Fysiologisk Forståelse: Jeg kan forklare komplekse fysiologiske principper på en forståelig måde gør mit til en eftertragtet træner. Min tilgang er grundet i videnskabelig forskning og stor nysgerrighed indenfor nyeste træningsformer, som jeg omsætter til praktisk træning.
  • Forståelig faglig formidling: Jeg har også prøvet principperne af på egen krop.
    Det gælder både diverse træningsmetoder indenfor kredsløbs- og styrketræning (ex. HIT, Lydiard, Polariseret Træning, Tærskeltræning, Hatfields Cyclus, HST etc etc.) og kost/diæt trends (faste, LCHF, Ketose, vegansk etc.).

Karriere og resultater: Omend der ikke er en lineær sammenhæng mellem trænerens præstationer (eller mangel på samme) og dennes kundskaber inden for træningslære, coaching og sociale kompetencer, har jeg præsteret i den øverste 1% af befolkningen. På styrkesiden kan nævnes et 180kg dødløft, 140kg front squat og 22 pull ups.

Inden for kredsløb er det bl.a. blevet til 5km på 16.45, 10km på 34.50 (begge som 40-årig) samt 4t22m på Halv Ironman. Vi befinder os altså på et niveau som er meget langt fra OL og meget langt fra begynderen.

Ovenstående skulle dog gerne give en samlet opfattelse af, at jeg favner bredt i min kunnen og viden og derfor ikke har hverken nedre eller øvre begrænsninger for hvem jeg kan og vil hjælpe.